Maak kennis met Marco Slettenhaar

 

Meet Marco Slettenhaar. Alweer drie maanden aan de slag bij Foresea als serviceverbeteraar. Time flies when you’re having fun :-). Hoog tijd voor een gepaste introductie. Met meer dan 13 jaar ervaring in fieldservice, brengt hij de serviceprocessen van onze klanten naar een hoger niveau.

 

Marco, stel jezelf kort even voor.

Ik ben Marco, 49 jaar en woon in Wierden.
En inmiddels ben ik alweer drie maanden aan de slag bij Foresea, in het mooie Groningen. In mijn vrije tijd vind je me regelmatig terug in de fitness of ben ik aan het hardlopen. Daarnaast doe ik graag klusjes in en rond het huis en ben ik een echte autofreak.

 

Hoe zag je carrièrepad eruit, voor je bij Foresea terecht kwam?

Ik wilde altijd accountant worden; ik vind cijfers namelijk super interessant. Tijdens mijn opleiding kwam ik echter in aanraking met ICT. Bleek dat ik ICT nog leuker vond. Vooral dan programmeren en efficiënt inzetten van software. Daarom maakte ik tijdens mijn opleiding de overstap naar ICT.

Mijn eerste job was er dan ook één als programmeur. En hoe leuk ik het ook vond, toch miste ik interactie met andere mensen. Als programmeur heb je minder interactie met de klanten en ben je het grootste deel van je tijd bezig met “code” kloppen en dat vond ik zelf erg jammer. Daarom heb ik het programmeren achter mij gelaten en is mijn focus meer gaan liggen op consultancy. Bespreken van de processen met klanten, analyseren van verbeterpunten en kijken waar ze behoefte aan hebben: daar kon ik pas écht mijn ei in kwijt.

Stilstaan doe ik liever niet, ik zoek steeds nieuwe uitdagingen. Zo kwam ik in aanraking met de fieldservice branche. In het begin voornamelijk als ontwikkelaar, maar later kwam daar ook consultancy bij en tot slot projectmanagement. Je kunt stellen dat ik van A tot Z betrokken was bij alles wat met fieldservice te maken heeft.

Zo’n vier jaar geleden besloot ik om de vertrouwde fieldservice wereld achter mij te laten en mij te focussen op documentcreatie bij xential. Daar heb ik mij voornamelijk ingezet als lead-consultant/projectmanager.

 

En hoe kwam je uiteindelijk in het vizier bij Foresea?

Jeroen Broekema, één van de twee managing partners van Foresea, is een ex-collega van me. Tot 2017 werkten we samen bij hetzelfde bedrijf. We hebben altijd contact gehouden. Begin dit jaar vertelde Jeroen me dat hij met Gerrit Bosma een IT bedrijf ging opzetten. Hij vroeg me of ik interesse had om mee te helpen er een succes van te maken. Nou, dat moet je me geen twee keer zeggen, want ik houd wel van een uitdaging. En zo ben ik dus per 1 september gestart als business consultant.

 

Wat houdt je job als business consultant precies in?

Als business consultant help ik klanten bij het optimaliseren van hun processen, met name voor fieldservice bedrijven. Wij zijn #serviceverbeteraars. Aan de hand van workshops achterhaal ik de optimalisatie mogelijkheden. Die worden dan, in nauwe samenwerking met de klant, in een vervolgtraject ingezet. Het optimaliseren van deze processen betekent trouwens niet altijd dat bestaande software vervangen hoeft worden. Bij elk punt wegen we steeds af of de optimalisatie met de bestaande software kan worden ingezet. Is dat niet het geval, dan maken we gebruik van de softwaremogelijkheden binnen het Microsoft Dynamics 365 platform. Dat kan vervanging van bestaande software zijn door moderne software of een combi van bestaande software met nieuwe componenten.

 

Waar ligt voor jou de grootste uitdaging?

Mijn grootste uitdaging is het vervolmaken van de processen bij bedrijven. Hoe zorg ik ervoor dat een proces zo optimaal mogelijk ingeregeld is, met de juiste software en met de juiste mensen.

 

Hoe zou je Foresea omschrijven?

In een paar woorden: ambitieus, uitdagend en prettig. Ambitieus, want het is een jong bedrijf met een échte startup mentaliteit. Uitdagend, omdat het een voortrekkersrol wil spelen in de fieldservice. Prettig, omdat het een fijn bedrijf is om voor te werken. De cultuur is hier ontzettend open, de managing partners zijn toegankelijk en behulpzaam. Het feit dat ze verantwoord ondernemen ook echt in de praktijk omzetten – we rijden bijvoorbeeld uitsluitend met elektrische wagens – vind ik een meerwaarde.

Het mooie is ook dat Foresea deel uitmaakt van De Cronos Groep en Inbluu, een cluster van bedrijven – met o.a. 1500 Microsoft Professionals en 10 Microsoft MVP’s – die het voortouw nemen op het vlak van digitale transitie. Je merkt direct hoe fijn het is dat je gebruik kunt maken van de kennis en kunde binnen De Cronos Groep. Hierdoor krijg je eigenlijk op elke vraag het juiste antwoord. Daar waar Foresea de kennis of capaciteit niet beschikbaar heeft, kunnen we dat inzetten vanuit de groep. Een voorbeeld? We werken veel samen met zusterbedrijf AppReef aan projecten. AppReef gaat voor digitale transformatie via Fusion development. Wij nemen dan de consultancy voor onze rekening en AppReef het development. Klanten helpen met onze brede expertise, daar doe ik het voor.

 

Wil jij ook deel uitmaken van het Foresea-team?

>> Check onze vacatures en laat van je horen!